spelabot (IRC-boten) info

Go down

spelabot (IRC-boten) info

Post by Snuffeldjuret on Sat Jul 21, 2012 8:41 pm

Innehållsförteckning

1. Botens syfte
2. Botens användarkommandon
3. Botens laguppdelning
4. Botens ratingsystem1. Botens syfte:

Boten används till att samla ihop våra medlemmar till inhousematcher, och har även en testfunktion för att samla ihop till matchmaking. Den styr ett ratingsystem där alla medlemmar har en rating som skall representera en estimering av deras skill, som boten sen använder för att dela upp jämna lag enligt dom estimeringarna. Målet med boten är att det skall gå snabbt och smidigt samt vara roligt att spela spelaDOTA2-inhousematcher2. Botens användarkommandon:

+
Lägger till dig över botens lista över spelare som vill spela ar-ih.

+mm
Lägger till dig över botens lista över spelare som vill spela mm.

++
Lägger till dig över botens listor över spelare som vill spela ar-ih eller mm.

-
Tar bort dig över botens lista över spelare som vill spela ar-ih.

-mm
Tar bort dig över botens lista över spelare som vill spela mm.

--
Tar bort dig över botens listor över spelare som vill spela ar-ih eller mm.

!v
Skriver du i kanalen när du vunnit en ihmatch. När 6 stycken fler matat in ena resultat än andra läggs matchen till i historiken och folks rating ändras etc samt att alla kan plussa igen.

!f
Skriver du i kanalen när du förlorat en ihmatch. När 6 stycken fler matat in ena resultat än andra läggs matchen till i historiken och folks rating ändras etc samt att alla kan plussa igen.

!a
Skriver du i kanalen om du vill avbryta matchen. När 6 stycken skrivit det avbryts matchen och alla kan plussa igen.

!lag
Gör att boten postar lagen för senaste matchen i kanalen. Används för de tillfällen då laguppdelningsmeddelandet inte kommit fram.

!stats
Visar din rating (inkl historik/utveckling), hur många matcher du spelat, länkar till total aktivitets- och ratingrankingarna samt nämner hur många spelaDOTA2-ihmatcher som spelats.

!top10
Visar vilka 10 spelare som har högst rating och vilka 10 spelar som har flest ihmatcher spelade.

!senaste
Visar när senaste spelaDOTA2ihn spelades och vilka som vann den.

!senaste namn
Visar när namn spelade sin senaste spelaDOTA2ih och vilka som vann den.

!ts
Visar adress och lösenord till våran ts3 server samt lösenordet till dota2-lobbyarna.

!info matchNR
Visar vilka som spelade matchen med det numret, när det gjordes och vilka som vann. Visar bara vilka som spelar om matchen inte är avslutad.3. Botens laguppdelning:

Laguppdelaren använder sig av både aritmetiskt (vanligt) och kvadratiskt medelvärde, eftersom det visade sig att det var en fördel att ha större ratingskillnad inom laget när den bara delade upp med avseende på det aritmetiskt medelvärdet. Exakt hur mycket boten tar det kvadratiska värdet i åtanke kommer ändras då jag förfinar uppdelningen i jakten på den perfekta uppdelningen.

Det aritmetiskt medelvärde är det vanliga medelvärdet, dvs det aritmetiskt medelvärdet av tex 1 och 9 är 5.

Det kvadratiska medelvärdet av 1 och 9 är sqrt((1^2 + 9^2)/2), dvs typ 6,4.

Just nu kollar boten på alla möjliga laguppdelningar som har max 10 i skillnad i aritmetiskt medelvärde för att se vilken uppdelning utav dom som ger minst skillnad i kvadratiska medelvärde, som den då postar i kanalen när 10 spelade har plussat upp.4. Botens ratingsystem:

Just nu är det extremt simpelt. När man blir medlem gissar jag var man skulle hamna om man spelade en del inhousematcher. Anledningen till det är att gissningarna brukar inte vara helt åt skogen och behövs för att ratingsystemet får inte folk till deras "sanna rating" alls snabbt av sig själv. Vid vinst får man +10 rating och vid förlust -10.

Osäket på exakt hur det kommer se ut i framtiden, men tanken är atm att alla skall börja på samma rating och att man från det skall snabbt komma till sin "true rating". Med största sannorlikhet är nog målet också att alla mer eller mindre skall konvergera mot en 50% vinster, beror iså fall på hur snabbt spelarna "hittar fram till sin true rating".
avatar
Snuffeldjuret
spelaDOTA2 admin

Posts : 515
Join date : 2010-09-04
Age : 33
Location : Göteborg, Sweden

View user profile

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum